27. feb. 2010

Bestestova


Min kjære har ein forkjærlighet for gamle hus og har vore så heldig og fått overta det gamle kårhuset på garden. Dei siste åra har det gjennomgått ein fullstendig forandrig frå å vere eit hus som har gjennomgått mange hamskifter som følgje av skiftande moter etter siste verdskrigen. Her har vore tapetisert på påsterkt papir over tømmervegger, spikra porøs huntonit over der igjen som har blitt  tapetesert og himlingar har fått plast preg. 


Dei siste åra har huset måtta gi slipp på tida sitt grep og har blitt strippa for tapet og fargemoter frå 50, 60 og 70 talet. No er det tømmeveggane som skal fram, aspesthaldig linoleum skal bort, gamle himlingar skal fram, og nye tregolv skal på plass. Huset har og fått ein krafig ansiktsløftning i form av nye vidauger, nyvinngar på 70 talet i form av lettestelte husmorvindauger har måtte vike plassen for nye i gamal stil. Huset har fått tilbake sjela si og framstår som eit kosleg lite hus i vakre omgivnader.


Det siste oppussings prosjektet har vore "beste stova" denne framstår no som totalt forandra i forhold til kva den var. Frå vegger dekka med porøs huntonit med fleire lag tapet og den siste i form av trådtapet frå 80-talet har den no fått tilbake sit gamle eg. Tømmerveggane er blitt henta fram, blitt mala i sprek farge, nytt gjolvbjelkelag og golv er lagt, grindovn har kome på plass og P.I Langlo møblar frå 30-talet har kome i sitt rette miljø.

1 kommentar:

  1. Oi, så utrolig flott stua deres har blitt! Moro å se bilder av utviklingen, og ikke minst det fine resultatet! Bra jobba!

    SvarSlett